Τουρκμενιστάν συνοριακές διασταυρώσεις στο Ιράν και το Ουζμπεκιστάν – η συνοριακή διασταύρωση και η περιπέτεια της Overland στην Κεντρική Ασία

Μία από τις πιο μυστηριώδεις χώρες της Κεντρικής Ασίας είναι το Τουρκμενιστάν και μοιράζεται τα σύνορα με το Ουζμπεκιστάν, το Αφγανιστάν, το Ιράν και το Καζακστάν. Είμαι ευγνώμων για την εμπειρία που διασχίζει τα σύνορα του Farap – Alat Border στο Ουζμπεκιστάν και το Gaudan – Bajgiran Border στο Ιράν. Έτσι, εδώ είναι το σύντομο άρθρο μου για το πώς μπορείτε να διασχίσετε τα σύνορα του Ουζμπεκιστάν στο Τουρκμενιστάν και το Τουρκμενιστάν στο Ιράν.

Το Overland Travel and Crossing Borders είναι στα πολλά αγαπημένα μου πράγματα να κάνω όταν ταξιδεύω. Μου αρέσει να γνωρίζω τους ντόπιους κατά τη διάρκεια αυτού του τυπικά μεγάλου ταξιδιού, να μοιραστώ εμπειρίες μαζί τους και ακόμη και μερικές τοπικές λιχουδιές! Αγαπάτε επίσης πώς η ατμόσφαιρα, οι κανόνες, το περιβάλλον και το τοπίο αλλάζουν τη στιγμή που διασχίζετε τα σύνορα.

Έχω διασχίσει τα σύνορα σε 5 διαφορετικές ηπείρους, μεταξύ των οποίων η Δομινικανή Δημοκρατία προς την Αϊτή και το Τζιμπουτί στη Σομαλιλάνδη. Πλοΐλησα ακόμη και σε νησιά και χώρες, οπότε δεν υπάρχει τρόπος να χάσω αυτή την ευκαιρία να ταξιδέψω γύρω από το Ουζμπεκιστάν, το Τουρκμενιστάν και το Ιράν διασχίζοντας τα σύνορα και ταξιδεύοντας με γη, ανεξάρτητα από το πόσο οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται ότι είναι επικίνδυνο. (Και δεν είναι καθόλου επιβλαβές!)

Η Κεντρική Ασία, ειδικά οι “-stans” δεν είναι πολύ ελκυστικό για τους τουρίστες, καθώς πολλοί άνθρωποι αντιλαμβάνονται ότι είναι “πολύ επικίνδυνες”. Εγώ, ο ίδιος, άκουσα ακόμη και τους αγριγμούς να λένε ότι δεν πρέπει να συνεχίσω με αυτό το ταξίδι ως σόλο θηλυκό ταξιδιώτη, αλλά μαντέψτε τι; Κανείς δεν μπορεί να με εμποδίσει να πάω σε κάθε χώρα στον κόσμο !!

Πίνακας περιεχομένων

Διασχίζοντας τα σύνορα από το Ουζμπεκιστάν προς το Türkmenabat, το Τουρκμενιστάν (Farap – Alat Border)
Αντιμετωπίζοντας τους αξιωματικούς μετανάστευσης από το Τουρκμενιστάν
Πώς ο κάτοχος διαβατηρίου των Φιλιππίνων μπορεί να πάρει μια θεώρηση ταξιδιώτη για το Τουρκμενιστάν
Άλλες προτάσεις σχετικά με τη διέλευση των συνόρων στο Τουρκμενιστάν και το ταξίδι γύρω από το Τουρκμενιστάν
Διασχίζοντας τα σύνορα του Τουρκμενιστάν-Ιράν (σύνορα Gaudan-Bajgiran)
Που ασχολούνται με τους αξιωματικούς μετανάστευσης στο Τουρκμενιστάν-Ιράν σύνορα
Πώς ο κάτοχος διαβατηρίου των Φιλιππίνων μπορεί να πάρει μια θεώρηση ταξιδιώτη για το Ιράν
Συμβουλές για τη διέλευση των συνόρων και το ταξίδι γύρω από το Ιράν

Διασχίζοντας τα σύνορα από το Ουζμπεκιστάν προς το Türkmenabat, το Τουρκμενιστάν (Farap – Alat Border)

Ήταν καυτή όταν πήγα και αυτό, ίσως, είναι η πιο δύσκολη διασταύρωση των συνόρων που έχω συναντήσει ποτέ. Όχι μόνο ο ιδρώτας μου στάζει κάτω από τους 43 βαθμούς Celsius Heat, αλλά έκανα επίσης ένα μεγάλο λάθος να κάνω κράτηση με διαφορετικά γραφεία ταξιδιού στο Ουζμπεκιστάν και το Τουρκμενιστάν. Τούτου λεχθέντος, έπρεπε να περπατήσω από τα σύνορα στην πύλη ελέγχου με όλες τις τσάντες μου στη ρυμούλκηση.

Ακριβώς για να σας δώσω μια ιδέα: να πάει από το Γραφείο Μετανάστευσης του Ουζμπεκιστάν για να φτάσω στα σύνορα στο Türkmenabat, έπρεπε να πάρω 2 διαφορετικές βόλτες αυτοκινήτων σε αυτό το παλιό ρωσικό φορτηγό που ονομάζεται Marshrutka. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε ακόμα κάποια χρήματα του Uzbek για να πληρώσετε για αυτό!

Δεν ήταν τόσο μακριά, αλλά με τη ζέστη δεν ήταν το καλύτερο συναίσθημα και δυστυχώς, όταν έφτασα, οι αξιωματικοί έκαναν ένα μεσημεριανό διάλειμμα. Έτσι κατέληξα να περιμένω σχεδόν 2 ώρες εκεί με 60 Τούρκους ανθρώπους μαζί μου. Τα καλά νέα είναι ότι ήμουν ο μόνος ταξιδιώτης, οπότε όλοι μου μιλούσαν και μου έδιναν σνακ. Χα!

Αντιμετωπίζοντας τους αξιωματικούς μετανάστευσης από το Τουρκμενιστάν

Μετά από συνομιλία με τους ντόπιους για πολύ περισσότερο ή λιγότερο 2 ώρες, οι αξιωματικοί επέστρεψαν στην τυπική θέση τους. Αφού έλεγξα το διαβατήριό μου και την επιστολή πρόσκλησής μου πριν μου εκδίδει με τη θεώρηση, μου ζητήθηκε βασικές ερωτήσεις όπως γιατί ταξίδευα μόνος μου, ποιο είναι το πρόγραμμά μου και πού θα μείνω.

Πώς ο κάτοχος διαβατηρίου των Φιλιππίνων μπορεί να πάρει μια θεώρηση ταξιδιώτη για το Τουρκμενιστάν

Εάν φτάσετε στο αεροδρόμιο στο Τουρκμενιστάν, οι Φιλιππινέζοι μπορούν να πάρουν βίζα κατά την άφιξη, αλλά μόνο αν έχετε μια επιστολή πρόσκλησης από μια υπηρεσία ταξιδιού.

Ωστόσο, εάν διασχίζετε τα σύνορα όπως αυτό που έκανα, τότε θα χρειαστείτε μια θεώρηση στην πρόοδο ή μπορείτε επίσης να το πάρετε στις μεγάλες διασταυρώσεις των συνόρων. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετά δολάρια ΗΠΑ, πλήρωσα $ 86 και το τυπωμένο αντίγραφο της θεώρησης και της διαδρομής σας.

Πληρώσαμε μια υπηρεσία ταξιδιού για να οργανώσω το ταξίδι μου, ώστε να μπορούν να μου δώσουν την επιστολή πρόσκλησης που έγραψα. Σημειώστε ότι είναι πολύ δύσκολο και πολύ ακριβό να πάρετε μια βίζα εδώ, ώστε να είναι καλύτερο να το πάρετε από ένα ταξιδιωτικό πρακτορείο.

Αφού πήρα τη βίζα μου, έπρεπε να περάσω τα έθιμα που επιθεώρησαν όλες τις αποσκευές μου και έπειτα έπρεπε να πάρω ένα άλλο marshrutka στην κύρια πύλη της μετανάστευσης του Τουρκμενιστάν, όπου ο οδηγός ταξιδιού μου με περιμένει, ώστε να μπορέσουμε να πάμε στο σιδηροδρομικό σταθμό για να πιάσει τη διανυκτέρευση μας Εκπαιδεύστε το Ashgabat.

Άλλες προτάσεις σχετικά με τη διέλευση των συνόρων στο Τουρκμενιστάν και το ταξίδι γύρω από το Τουρκμενιστάν

Το Τουρκμενιστάν είναι μια μουσουλμανική χώρα, αλλά είναι πολύ σύγχρονοι. Με αυτό, υπονοώ ότι μπορείτε να φορέσετε ό, τι θέλετε μόνοnullnull

Categories: category

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *