Η ενοχή συχνά έρχεται με επιδόρπιο, έτσι δεν είναι; Λοιπόν δεν πρόκειται να σας ψέψω, αυτό δεν είναι εξαίρεση. Καθώς διαβάζετε τα συστατικά, μπορείτε να πάτε σε υπεργλυκαιμικό σοκ … αλλά αυτό είναι που είναι τα επιδόρπια για. Αυτή είναι η δουλειά τους!

Η κ. Romance και εγώ συνήθως αγκαλιάζουμε ένα επιδόρπιο και όλη τη διασκέδαση της ζάχαρης σαν έναν παλιό φίλο, αλλά προσπαθούμε να μειώσουμε λίγο τη ζάχαρη. Έχουμε φιλοξενήσει ένα βάζο Nutella στο ντουλάπι μας για περίπου δύο μήνες τώρα.

Είναι λίγο σαν ένας καπνιστής που προσπαθεί να εγκαταλείψει διατηρώντας ένα τελευταίο πακέτο καπνών στο ντουλάπι.

Αλλά η σκέψη αυτού του κέικ μας έσπασε … αν και κάναμε ένα καλό λόγο να ανοίξουμε αυτό το βάζο από νόστιμο καρυδιού σοκολάτα.

Πριν από σήμερα, πιθανότατα θα έλεγα για να δω αν η κ. Romance το είχε ανοίξει – το κουτάλι έσκασε στο χέρι μου – περίπου ένα εκατομμύριο φορές. Αυτή η γυναίκα έχει αποφασιστικότητα χάλυβα.

Είδαμε για πρώτη φορά αυτό το “No-Bake Nutella Cheesecake” στο υπέροχο site του Sam το ενοχλημένο θυρεοειδή και αποφάσισε να το δώσει. Αλλάξαμε ελαφρώς τη συνταγή, απλώς για να το κάνουμε χωρίς γλουτένη.

Χωρίς γλουτένη χωρίς γλουτένη cheesecake

Εδώ είναι αυτό που χρειάζεστε:

250 γραμμάρια χωρίς γλουτένη

75 γραμμάρια μαλακό βούτυρο

1 x 400 γραμμάρια Jar Nutella (σε θερμοκρασία δωματίου)

100 γραμμάρια ψιλοκομμένα φρυγανιά

500 γραμμάρια κρέμα τυρί (σε θερμοκρασία δωματίου)

60 γραμμάρια ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένο)

Κασσίτερο κέικ Springform (περίπου 8 ” / 20 cm απέναντι)

Εδώ κάνετε:

Προετοιμάστε το κασσίτερο. Στεγώνω το κάτω μέρος και τις πλευρές με χαρτί ψησίματος, οπότε είναι ευκολότερο να αφαιρέσετε το κέικ αργότερα.

Τοποθετήστε τα μπισκότα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων με το βούτυρο και τα 25g των φουντουκιών. Blitz μέχρι να αρχίσει να σχηματίζει συστάδες και μοιάζει λίγο σαν υγρή άμμος. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια κουταλιά της σούπας Nutella, αλλά τα μπισκότα μας είχαν ήδη μια γέμιση, οπότε αυτό δεν ήταν απαραίτητο.

Πατήστε το μείγμα βάσης στο κασσίτερο και πιέστε ομοιόμορφα με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Τοποθετήστε το στο ψυγείο για να χαλαρώσετε.

Στη συνέχεια, χτυπήστε το τυρί κρέμας και τη ζάχαρη άχνη μαζί και στη συνέχεια προσθέστε το υπόλοιπο Nutella. Βεβαιωθείτε ότι το μείγμα είναι καλά συνδυασμένο.

Τοποθετήστε το μείγμα τυριού Nutella και κρέμας πάνω από τη βάση στο κασσίτερο κέικ. Εξομαλύνετε την κορυφή με ένα κουτάλι και διασκορπίστε φουντούκια στην κορυφή.

Αφήστε το κέικ για να ρυθμιστεί για τουλάχιστον 4 ώρες, αλλά μια νύχτα είναι καλύτερη. Σερβίρετε κατευθείαν από το ψυγείο και συνιστώ να χρησιμοποιήσετε ένα κρύο, υγρό μαχαίρι για να κόψετε το κέικ για να πάρετε τέλειες φέτες.

Αυτό θα κάνει σχεδόν το καλύτερο χριστουγεννιάτικο επιδόρπιο που είναι γνωστό ποτέ. Και λέω μόνο «Χριστούγεννα» επειδή είναι η πιο κοντινή δικαιολογία για να φάω όσο το δυνατόν περισσότερο από αυτό το κέικ, όπως μπορώ να πάρω τα μπισκότα μου τέρας-esque χέρια!

Ποιο είναι το αγαπημένο σας κέικ που σας αρέσει να κάνετε; Πείτε μας όλα σχετικά με τα σχόλια!

Εικόνες από την κ. Romance.

Categories: category

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *