Χάθηκα με απόλυτη σύγχυση όταν έλαβα ένα μήνυμα από έναν geek φίλο πριν από λίγους μήνες. “Τι μπορείτε να πείτε για αυτό το νομοσχέδιο σχετικά με τον Miguel Malvar;” είπε το μήνυμα.

«Ποιο νομοσχέδιο;» Τον ρώτησα.

“Σχετικά με τον Miguel Malvar που ήταν ο δεύτερος πρόεδρος των Φιλιππίνων”, απάντησε ο HE. Η περιέργεια πυροδότησε γρήγορα καθώς ήταν η πρώτη μου φορά που άκουσα για τα νέα. Προφανώς, ο αντιπρόεδρος Jejomar Binay είχε ζητήσει τη βοήθεια των κορυφαίων ιστορικών της χώρας να θέσει το ρεκόρ ευθεία. Όπως διάβασα, έμαθα επίσης ότι υπάρχει εκκρεμή νομοσχέδιο στο Κογκρέσο που κατατέθηκε το 2007 από τον εκπρόσωπο του Oriental Mindoro Rodolfo Valencia, προτείνοντας να αναγνωριστεί ως τέτοια ο Miguel Malvar.

Το επιβλητικό μνημείο του Miguel Malvar στο Sto. Τόμας, Μπάγκανγκας
Ήμουν εντελώς αμήχανος ότι το μόνο που θα μπορούσα να απαντήσω στις ερωτήσεις του φίλου μου σχετικά με το θέμα ήταν μια σειρά “hmmm. Δεν γνωρίζω.” Όντας ο ίδιος Batangueno, είναι κρίμα που δεν ήξερα πολλά για τον Miguel Malvar, ο οποίος είναι ένας σημαντικός αριθμός στην ιστορία, ειδικά κατά τη διάρκεια των ισπανικών και αμερικανικών εποχών στις Φιλιππίνες.

Γρήγορα προς τα εμπρός και εκεί βρισκόμουν στο κέντρο της βιβλιοθήκης Gen. Malvar στο Sto. Ο Tomas, ο Batangas, η γενέτειρα του Malvar, κοιτάζοντας ένα σημάδι που αναφέρει: ο Miguel Malvar ανέλαβε τη θέση του αρχηγού και του ανώτατου επικεφαλής της κυβέρνησης των Φιλιππίνων μετά την παράδοση του αντιπροέδρου Trias και του Προέδρου Aguinaldo. Αυτή η δήλωση εγκρίθηκε επίσης από το Χονγκ Κονγκ Χούντα. -Το στρατό της πρώτης Φιλιππίνων Δημοκρατίας.

Μέσα στη βιβλιοθήκη Miguel Malvar
Λοιπόν, δεν είμαι ιστορικός, οπότε δεν μπορώ να κρίνω και να πω τίποτα για το νομοσχέδιο ή την πρόταση. Αλλά μπορώ να πω ότι είχα έναν φοβερό, διαφωτιστικό χρόνο μέσα στη βιβλιοθήκη.

Τι καλύπτεται σε αυτόν τον οδηγό;

Η ζωή του Miguel Malvar
Το ιερό Miguel Malvar
Κορυφαία ξενοδοχεία και θέρετρα στο Batangassearch για περισσότερα θέρετρα Batangas!

Περισσότερες συμβουλές για το YouTube ⬇️⬇ΡΙENTHINE DESSICES:

Η ζωή του Miguel Malvar

Συνήθως θεωρούσε τον τελευταίο Γενικό Φιλιππίνων να παραδοθεί στους Αμερικανούς κατά τη διάρκεια του Φιλιππίνων-Αμερικανικού Πολέμου, ο στρατηγός Miguel Malvar ήταν ένας άνθρωπος της ανδρείας.

Ο Miguel Malvar γεννήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 1865 στο Barrio San Miguel, Sto. Tomas, Batangas στο Maximo Malvar και Tiburcia Carpio. Ο πατέρας του ήταν ένας αγρότης ρύζι και ζαχαροκάλαμου και λέγεται ότι είναι μάλλον πλούσιος. Ή τουλάχιστον, αρκετά πλούσιοι για να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Ακόμα, επέλεξε να σταματήσει την εκπαίδευση για να βοηθήσει στην οικογενειακή επιχείρηση και μάλιστα άρχισε την καλλιέργεια πορτοκαλί στη γη του. Παντρεύτηκε έναν παιδικό φίλο, Maula Maloles, το 1885 και ξεκίνησε μια οικογένεια.

Το 1890, ο Malvar έγινε Gobernadorcillo της πόλης του και οδήγησε ένα μεταρρυθμιστικό κίνημα. Αλλά όταν ξέσπασε η Επανάσταση των Φιλιππίνων το 1896, σχημάτισε και οδήγησε έναν στρατό με τον Emilio Aguinaldo. Στις 15 Ιουνίου 1898, μετά από μια μάχη 2 μηνών με τους Ισπανούς, απελευθέρωσε με επιτυχία τον Tayabas από τους καταπιεστές.

Μια ζωγραφική μέσα στη βιβλιοθήκη Miguel Malvar που απεικονίζει μία από τις πολλές μάχες του ήρωα
Αλλά δεν γιορτάζουν τόσο πολύ όσο ο Malvar και οι υπόλοιποι επαναστάτες των Φιλιππίνων αντιμετώπισαν έναν άλλο πόλεμο. Αυτή τη φορά, εναντίον ενός νέου εχθρού – των Αμερικανών. Ο Φιλιππίνων-Αμερικανός πόλεμος ξέσπασε στις 4 Φεβρουαρίου 1899 και ήταν ακόμη πιο δύσκολη μάχη. Ο Malvar αγωνίστηκε και έπρεπε να αλλάξει τακτική, βλέποντας ότι δεν ήταν τόσο αποτελεσματικοί με τους Αμερικανούς όπως ήταν με τους Ισπανούς. Το 1901, ο Aguinaldo καταγράφηκε, αφήνοντας τον Malvar να οδηγεί την επανάσταση. Κάτω από την εντολή του, οι επαναστατικές δυνάμεις ξεκίνησαν μια επίθεση όλων των πόλεων που διευθύνονται από τους Αμερικανούς. Ωστόσο, όταν οι αμερικανικές τακτικές άρχισαν να βλάπτουν ακόμη και τους πολίτες και με τη μείωση της υποστήριξης, ο Malvar και τα στρατεύματά του παραδόθηκαν, θέτοντας τέλος στη μακρά και δύσκολη μάχη για τον Batangas εναντίον των Αμερικανών.

Το ιερό Miguel Malvar

Το ιερό Miguel Malvar βρίσκεται ακριβώς μέσα στο συγκρότημα του Δημοτικού Hall. Στο κέντρο της ένωσης βρίσκεται το μνημείο Malvar. Μια φιγούρα του στρατηγού Miguel Malvar που στέκεται τόσο περήφανη και αξιοπρεπής, κρατώντας ένα σπαθί είναι σίγουρα το πρώτο που προσελκύει την προσοχή των επισκεπτών.

Το μνημείο του Malvar μπροστά από τη δημοτική αίθουσα του Sto. Tomas (Malvar Shrine Complex)
On one end of the shrine is the Gen. Malvar library and Museum, which is filled with small glimpses to the past. The library houses several artifacts, providing information about the life of Malvar and the Philippine revolution in general. It also showcases paintings, photos and other documents depicting Malvar’s battles, triumphs, struggles, and legacy.

The general Malvar museum and Library
The lobby of the Miguel Malvar Library
Rayadillo uniform and sword
My pal Celine enlightening herself with photos of Malvar
Founded in 1956 by Miguel Malvar. Jr., the general’s son and former Mayor, the museum is small and simple — it only has three rooms — but is packed with so much details about the life of the hero and the history of the country, especially of Batangas. any visitor will be impressed by Malvar’s sheer bravery, determination, and patriotism showcasedΤόσο εξαιρετικά σε αυτό το απλό ιερό που χτίστηκε στη μνήμη του και αφιερωμένο στον εξαιρετικό του χαρακτήρα και τον ρόλο του στον αγώνα των Φιλιππίνων για την ελευθερία.

Πώς να φτάσετε εκεί: Πάρτε οποιοδήποτε λεωφορείο που πηγαίνει στο Batangas City που περνάει από το STO. Τόμας. κατεβείτε στο sto. Στάση λεωφορείου Tomas. Περπατήστε κατά μήκος της οδού Malvar Street – Jollibee είναι το ορόσημο σας – και το ιερό Malvar είναι απλά ένα τετράγωνο μακριά. Απλά συνεχίστε να ψάχνετε στα αριστερά σας. Το μουσείο είναι ανοιχτό την Τρίτη-Σάββατο, 8 π.μ.

Κορυφαία ξενοδοχεία και θέρετρα στο Batangas

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Agoda Review.

Oyo 120 Balai Sofia. Ελέγξτε τις τιμές και τη διαθεσιμότητα! ✅

Acuaverde Beach Resort & Hotel Inc. Τιμές ελέγχου και διαθεσιμότητα! ✅

Virgin Beach Resort. Ελέγξτε τις τιμές και τη διαθεσιμότητα! ✅

NDN Grand Hotel. Ελέγξτε τις τιμές και τη διαθεσιμότητα! ✅

Palm Beach Resort. Ελέγξτε τις τιμές και τη διαθεσιμότητα! ✅

Cintai – Coritos Garden Hotel. Ελέγξτε τις τιμές και τη διαθεσιμότητα! ✅

Αναζητήστε περισσότερα θέρετρα Batangas!

Περισσότερες συμβουλές για το youtube ⬇ΡΙΤΑ

Σχετικές αναρτήσεις:

Apolinario Mabini Shrine: Ένα ατρόμητο πνεύμα στο Tanauan, Batangas

12 Τουριστικά σημεία Batangas Μπορείτε εύκολα να δείτε από τη Μανίλα

Καθεδρικός ναός Lipa: Ο μητροπολιτικός καθεδρικός ναός του San Sebastian

Bulalo: Η σούπα υπογραφής του Batangas, Φιλιππίνες

Taal Basilica, Batangas: Η μεγαλύτερη Καθολική Εκκλησία της Ασίας

5 Χώροι κληρονομιάς για να δείτε στο Silay City, Negros Occidental

Casa de Segunda: Συνάντηση της πρώτης αγάπης του Jose Rizal στην πόλη Lipa, Batangas

Cebu: Στο Fort San Pedro, το παλαιότερο φρούριο στις Φιλιππίνες

Categories: category

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *