Πώς είναι δυνατόν να επιστρέψουμε στη Γρενάδα για πάνω από 2 μήνες; Αισθάνεται σαν χθες ότι περιβάλλεται από την οικογένεια στην παραλία στο Manzanillo του Μεξικού. Ο χρόνος πετάει, αλλά ευτυχώς αισθανόμαστε σαν να επιτυγχάνουμε ό, τι θέλαμε (και περισσότερο) ενώ ζούμε στη Γρενάδα.

Έχουμε νοικιάσει διαμερίσματα σε όλο τον κόσμο και πραγματικά απολαμβάνουμε να μείνουμε για λίγο και να γνωρίσουμε τους προορισμούς που επισκέπτονται. Με κάποιο τρόπο, χωρίς να προσπαθούμε πραγματικά, η Γρενάδα έχει γίνει η βάση μας.

Εάν υπάρχει ένα πράγμα που έχουμε μάθει, είναι ότι όταν τα πράγματα ρέουν ομαλά και πέφτουν στη θέση τους, δεν έχει νόημα να προσπαθούμε να αντισταθούμε. Που με φέρνει στα συναρπαστικά νέα μου:

Έχουμε νοικιάσει ένα σπίτι και ζούμε στη Γρενάδα!

… Λοιπόν, για λίγο ούτως ή άλλως.

Είχαμε ένα μαλακό σημείο για τη Γρενάδα, θεωρώντας ότι το 2014, όταν βγήκαμε για πρώτη φορά σε αυτό το ηφαιστειακό νησί, και εκτός από το 2017, επιστρέψαμε ετησίως στο σπίτι και το κατοικίδιο ζώο να καθίσουν για περίπου 6 μήνες κάθε φορά. Το νησί δεν είναι για όλους που υποθέτω, αλλά αγαπάμε την αυθεντική ατμόσφαιρα της Καραϊβικής, τους γνήσιους και φιλόξενους ανθρώπους και φυσικά τις εντυπωσιακές παραλίες και το καταπράσινο εσωτερικό της ζούγκλας.

Τον Φεβρουάριο λάβαμε δωρεάν μήνες σε ένα εκπληκτικό εξοχικό σπίτι με θέα στη θάλασσα (χάρη στους γενναιόδωρους φίλους μας) και το δωρεάν ενοίκιο τον Μάρτιο χάρη σε ένα άλλο σπίτι και το κατοικίδιο ζώο που χρησιμοποιήσαμε από κάποιους άλλους φίλους – είναι όλα για ποιοι εσείς εσείς ξέρω!

Ένα εκπληκτικό μέρος για να περπατήσετε Mia και Winslow, μερικά γοητευτικά pooches που κάθισαμε στη Γρενάδα
Όσο και αν απολαύσουμε το σπίτι και τη φροντίδα των γοητευτικών σκύλων, συνειδητοποιήσαμε ότι θέλουμε το δικό μας ιδιωτικό χώρο. Δεν είναι ένα μέρος όπου ζουν άλλοι, γεμάτοι με τα γούστα τους σε διακόσμηση, τις φωτογραφίες τους στον τοίχο και τα προσωπικά τους αντικείμενα.

☞ Δείτε επίσης: Το κόστος ζωής στη Γρενάδα

Ακόμη και όταν νοικιάσουμε μέσω της Airbnb, συνήθως τα διαμερίσματα είναι γεμάτα με τα προσωπικά αντικείμενα του ιδιοκτήτη όπως οικογενειακές φωτογραφίες και ρούχα στο ντουλάπι ή το αντίθετο – είναι αραιά επιπλωμένα. Επιπλέον, υπάρχει μια μεγάλη αμοιβή υπηρεσίας Airbnb που κολλάει κατά την κράτηση μέσω αυτής της πλατφόρμας και πρέπει να απολαύσετε για απάτες Airbnb.

Είμαστε έτοιμοι να νοικιάσουμε ένα δικό μας μέρος. Κάπου μπορούμε να διακοσμήσουμε πώς μας αρέσει και πού δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για να διατηρήσουμε τα πάντα με τον τρόπο που μας έμεινε.

Επιπλέον, είμαστε έτοιμοι να προσπαθήσουμε να ζήσουμε στη Γρενάδα χωρίς να έχουμε σκυλιά να φροντίζουν.

Στο παρελθόν, έπρεπε να είμαστε σπίτι για τα οικογενειακά κατοικίδια ζώα να ταΐσουν και να τα περπατήσουν σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή (φυσικά), γεγονός που συνήθως μας οδήγησε να μην μπορούμε να είμαστε αυθόρμητοι. Εάν περάσαμε καλά με φίλους, αισθανόμασταν σαν να πηγαίνουμε σε ένα μπαρ ή να αποφασίσαμε να απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα από τη δυτική ακτή, δεν μπορούσαμε να λόγω των δεσμεύσεων των ζώων μας.

Έτσι, είμαστε πολύ εκστατικοί να πούμε ότι βρήκαμε ένα εκπληκτικό σπίτι για ενοικίαση και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ευτυχισμένοι!

Μετακίνηση! Όλα συσκευασμένα με τα τρόφιμά μας και τα πράγματα από το σπίτι που καθόταν και είναι έτοιμοι να αποσυσκευάσουν το δικό μας μέρος
☞ Δείτε επίσης: Mount Cinnamon Grenada: Ένα πολυτελές μπουτίκ θέρετρο στην Καραϊβική

Όχι μόνο το σπίτι ταιριάζει τέλεια τα γούστα μας, αλλά οι ιδιοκτήτες είναι φίλοι των φίλων και έχουμε μια συμφωνία που λειτουργεί καλά για όλους μας. Πληρώνουμε ενοίκιο σε μηνιαία βάση και αν αισθανόμαστε ότι απογειώνουμε την Ιταλία για ένα μήνα, λέμε στους ιδιοκτήτες, συσκευάζουμε τα πράγματα μας και αφήνουμε. Όταν θέλουμε να επιστρέψουμε, τους καλούμε και λέμε όταν θα επιστρέψουμε.

Βρισκόμαστε ιδανικοί στον ωκεανό και περιβάλλεται από πλούσιο πράσινο. Το σπίτι διαθέτει πισίνα, μεγάλη αυλή με οπωροφόρα δέντρα, ιδιωτική προβλήτα, υπαίθριο χώρο μπαρ και άνετα έπιπλα για κλοτσιές, ενώ πίνετε στο κρασί. Ο υπαίθριος χώρος είναι ελκυστικός και ένα καταπληκτικό μέρος για να περάσετε τα απογεύματα και τα βράδια.

Η νέα μας θέα! Αυτό θα κάνει καλά…
Οι λευκές ξύλινες δοκούς στην εσωτερική οροφή και τα μπλε ντουλάπια της μωρού στην κουζίνα δίνουν στο σπίτι ένα caribbean / beach house. Όλη η πολύχρωμη, ζωγραφισμένη στο χέρι τέχνη στους τοίχους είναι από τη Γρενάδα (ή κοντά), και υπάρχει ακόμη και ένα ξύλινο πουλί που φτιάχτηκε από τον φίλο μας Julia στο Spare Art Studio. Τα έπιπλα ψάθινων και μπαμπού ταιριάζουν τέλεια εδώ, ενώ τα δάπεδα με πλακάκια που χρονολογούνται δίνουν μια ρουστίκ γοητεία.

Αυτή είναι η μπροστινή είσοδος. Αγαπάμε το ανώτατο όριο και τα ξύλινα έπιπλα και τα πολύχρωμα έργα τέχνης. Δείτε το πτηνό Driftwood;!

Έχουμε φτάσει ακόμη και μέχρι να προσθέσουμε πολύ περισσότερες μπλε πιτσιλιές γύρω από το σπίτι – μαξιλάρια καναπέ, υπαίθριες καρέκλες, πλάκες και κύπελλα, καθρέφτη πλήρους μήκους και γυαλιά λευκού κρασιού.

Μπορείτε να πείτε ότι είμαστε ενθουσιασμένοι;!

Αυτό το situΔεν θα μπορούσε να είναι πολύ πιο καλύτερο για εμάς και είμαστε πραγματικά ευγνώμονες για τους φίλους μας που μας εισήγαγαν στους ιδιοκτήτες αυτού του σπιτιού, οι οποίοι με τη σειρά μας μας έδωσαν μια εξαιρετική συμφωνία. Σκεφτόμαστε ποτέ ότι φτάσαμε στη Γρενάδα, όλα έχουν πέσει σε ισχύ, πράγμα που έχει εδραιώσει πραγματικά το γεγονός ότι αυτό είναι όπου είμαστε υποδεικνυόμενοι ότι είναι προς το παρόν.

Όμορφη προβολή πρωινού από το νέο μας σπίτι

Έχουμε ένα όχημα

Εάν υπάρχει ένα πράγμα που χρειάζεστε στη Γρενάδα, είναι ένα όχημα. Το νησί μπορεί να είναι μικρό (είναι 19 χιλιόμετρα μήκος κατά 34 χιλιόμετρα πλάτος), αλλά καθώς πρόκειται για μια ορεινή χώρα, οι δρόμοι είναι πολύ άνεμοι, υποδεικνύοντας ότι χρειάζεται πολύς χρόνος για να φτάσουν από τα νότια προς τα βόρεια.

Υπάρχουν λεωφορεία (minivans), αλλά δεν είναι άνετα, μην πηγαίνετε σε όλα τα σημεία “off track” και ένας γενικά διακινδυνεύει τη ζωή τους κάθε φορά που επιβιβάζεστε …

Είχαμε πάντα ένα αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια των θέσεων εργασίας μας εδώ στο νησί, το οποίο ήταν ένας καταπληκτικός τρόπος για να βγούμε και να εξερευνήσουμε τους πολλούς κόλπους, τους καταρράκτες, τη ζούγκλα κλπ. Κατά τη γνώμη μου, ένα αυτοκίνητο είναι απαραίτητο , αλλά τα ενοίκια δεν είναι ακριβώς φτηνά.

☞ Δείτε επίσης: ο μέγιστος οδηγός για το ταξίδι στη Γρενάδα

Έχοντας ένα αυτοκίνητο στη Γρενάδα είναι η ανάγκη να φτάσουμε σε όλα τα σημεία εκτός δρόμου που αγαπάμε

Η χαμηλότερη τιμή που βρήκαμε από μια κατάλληλη εταιρεία ενοικίασης στο νησί είναι περίπου $ 55 USD / ημέρα. Λαμβάνοντας υπόψη ότι βρισκόμαστε πολλές φορές στο νησί στο παρελθόν, είμαστε μέρος κάποιων ομάδων που παίρνουν και πωλούν ομάδες του Facebook και ξέρουμε πώς να δουλέψουμε γύρω από αυτό το υψηλό κόστος. Για τον πρώτο μας μήνα εδώ, νοικιάσαμε ένα μικρό SUV από μια Γυναικεία Γρεναδική για $ 20 USD / ημέρα, το οποίο όλοι είπαν ότι ήταν μια απίστευτη συμφωνία.

Τώρα, για αυτόν τον τρέχοντα μήνα, έχουμε νοικιάσει ένα αυτοκίνητο για $ 13.30 USD / ημέρα και θα προσπαθήσουμε να βρούμε μια ακόμη καλύτερη τιμή προς τα εμπρός (και οι δύο συμφωνίες που βασίζονται σε 1 μηνών+ μακρά ενοίκια)

Έχουμε εξετάσει την αγορά ενός αυτοκινήτου εδώ, αλλά το κόστος λήψης είναι αρκετά υψηλό και η τιμή της διατήρησης του στο νησί είναι ακόμη υψηλότερο. Τα μέρη συχνά πρέπει να εισαχθούν, το αλάτι από τη θάλασσα προκαλεί σκουριά, οι δρόμοι είναι φτωχοί, τόσο συχνά οι αναστολές και τα έδρανα πηγαίνουν … και πολλά περισσότερα ζητήματα θα προκύψουν εύκολα. Επιπλέον, θα πρέπει να λάβουμε ασφάλιση πάνω από την τιμή αγοράς.

Η ενοικίαση φαίνεται σαν το καλύτερο στοίχημα, ακόμα κι αν μπορούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα αν αγοράσαμε αντ ‘αυτού. Όσο υπάρχει αρκετός χώρος στο αυτοκίνητο για να πάρει τους φίλους και το “μας” σκυλί, είμαστε χαρούμενοι. Γνωρίζουμε επίσης ότι θα ταξιδέψουμε πολύ από τη Γρενάδα, οπότε είναι καλύτερο να μπορέσουμε να επιστρέψουμε το αυτοκίνητό μας και να μην το πληρώσουμε, ενώ είμαστε μακριά για παρατεταμένες χρονικές περιόδους.

Dognapped! Για να βρείτε μια πεζοπορία

Έχουμε “υγειθεί”

Μία από τις κύριες ανησυχίες μας πρόσφατα ήταν το γεγονός ότι δεν τρώγαμε καλά, είχαμε κάποια φυσικά ζητήματα (για παράδειγμα η πλάτη μου) και είχαμε βάρος. Ταξιδεύοντας στον κόσμο είναι ένα καταπληκτικό πράγμα, αλλά συχνά βρεθήκαμε υπερβολικά σε τρόφιμα και ποτά και να μην κάνουμε αρκετή συνεπή άσκηση.

Στο τέλος των ταξιδιών μας Manzanillo, ο Nick βγήκε στην κλίμακα (δεν μπορούσα να αντέξω) … και έσκασε σε ό, τι διαβάζουν οι αριθμοί. Για το παρελθόν έτος, ο Nick ήταν περίπου 20 κιλά βαρύτερο από ό, τι θα ήθελε να είναι, και το ίδιο για μένα.

Αφού ο κλιμακωτής επιβεβαίωσε ότι ναι, δεν ήταν στο βέλτιστο βάρος του (που σημαίνει ούτε εγώ), αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι γι ‘αυτό. Δεν είμαστε αυτοί που ανησυχούμε υπερβολικά για επιφανειακά πράγματα όπως η μέση και το βάρος … αυτό ήταν αυστηρά για την υγεία μας.

Τρώγοντας μια τεράστια σχάρα γεμάτη κρέας στο El Vaquero Steakhouse στο Manzanillo – απολύτως υπερβολική …

Μόλις φτάσαμε στη Γρενάδα, ξεκινήσαμε με το σχέδιο υγείας μας. Αρχικά, πήγαμε σε μια αποτοξίνωση 2 εβδομάδων όπου δεν είχαμε μία σταγόνα αλκοόλ. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, φάγαμε υγιεινά γεύματα και πήγαμε σε πολλές πεζοπορίες.

Αισθανθήκαμε καλά, αλλά ακόμα δεν ήταν αρκετό.

Η κουζίνα στο σπίτι που βρισκόμασταν τον περασμένο μήνα ήταν ένα όνειρο. Είχε όλα τα σκεύη και τη συσκευή που θα μπορούσατε να φανταστείτε και εκμεταλλευτήκαμε πλήρως αυτό. Αποθηκεύσαμε το τεράστιο ψυγείο και τον καταψύκτη με υγιεινά τρόφιμα και συστατικά για μια δίαιτα smoothie.

Μας λείπει απολύτως αυτή η κουζίνα και το τεράστιο ψυγείο – το οποίο γεμίσαμε με λαχανικά, φρούτα, κοτόπουλο, αυγά, γιαούρτι και γάλα αμυγδάλου

Για σχεδόν ένα μήνα βρισκόμαστε σε μια δίαιτα που μοιάζει με αυτό:

Morning – ένα smoothie με μη ζαχαρούχο γάλα αμυγδάλου, σπανάκι, μπανάνα, βρώμη και μερικές φράουλες. Καφές. Πολυ νερο.

Το απόγευμα – ένα smoothie με unweetenEd αμυγδαλέλιο γάλα, μη λιπαρά γιαούρτι, σπανάκι, φρούτα (μήλο, παπάγια ή μούρα). Πολυ νερο.

Απογευματινό σνακ-ακατέργαστα λαχανικά με βουτιά είτε από μη λιπαρά ελληνικά γιαούρτι με βότανα είτε με μουστάρδα Dijon. Ή 2 αυγά σκληρά βρασμένα.

Δείπνο – στήθος κοτόπουλου με λαχανικά (πράσινα φασόλια, σαλάτα, σκουός, κολοκύθα ή κολοκυθάκια). Πολυ νερο.

Χωρίς λευκό ρύζι, potatos, ψωμί, ζυμαρικά, εκλεπτυσμένα σάκχαρα ή άδειους υδατάνθρακες.

Ζώντας το smoothie, το κοτόπουλο, τη διατροφή λαχανικών και το συναίσθημα υπέροχο!

Τα μεγέθη των μερίδων μας (συμπεριλαμβανομένης της ποσότητας των αλκοολούχων ποτών που πίνουμε) έχουν αλλάξει σημαντικά και χρειάστηκε λίγο το σώμα μας για να συνηθίσουμε για να καταναλώνουμε λιγότερες θερμίδες καθώς παίρναμε πολύ πριν. Με την κατανάλωση με αυτόν τον τρόπο, εξαλείψαμε αυτόματα τα επεξεργασμένα και εκλεπτυσμένα τρόφιμα και όλα τα αφύσικα σάκχαρα.

☞ Οδηγός για τις καλύτερες παραλίες στη Γρενάδα

Ήμασταν πολύ αυστηροί στην παραπάνω διατροφή για περίπου ένα μήνα, αλλά τώρα έχουμε γίνει λίγο πιο επιεικής, καθώς θα βγούμε για δείπνο με φίλους και θα φάμε αυτό που είναι διαθέσιμο στο μενού. Δεν θέλαμε να μετατραπεί σε “αυτό το ζευγάρι” που κανείς δεν θέλει να προσκαλέσει!

Είμαι πολύ χαρούμενος που λέω ότι ο Νικ έχει χάσει περίπου 15 κιλά θεωρούσα ότι το Μεξικό και έχω χάσει 10 κιλά θεωρώντας ότι ξεκινήσαμε τη δίαιτα Smoothie / Healthy Deating (αφού δεν μπορούσα να αντέξω την κλίμακα στο Μεξικό, δεν don Δεν ξέρω πόσο έχω χάσει το θεωρητικό αυτό τότε!)

Και οι δύο συνειδητοποιούμε ότι δεν πρόκειται για τους αριθμούς, αλλά δεν ήμασταν άνετοι ή ευχαριστημένοι με το πώς τρώμε και πίνουμε. Έχουμε ακόμα μερικά περισσότερα κιλά για να ρίξουμε, αλλά αισθάνονται πραγματικά καλά τώρα και σχεδιάζουμε να το κρατήσουμε επάνω.

Η πεζοπορία σε μυστικά σημεία στη Γρενάδα βοήθησε απολύτως με την απώλεια βάρους

Επιτυγχάνουμε τους στόχους εργασίας

Όχι μόνο έπρεπε να μείνουμε ακόμα στην αγορά για να ξεκουραστούμε και να αναζωογονήσουμε, αλλά ήμασταν σε απελπιστική ανάγκη να κάνουμε κάποια δουλειά στον ιστότοπό μας. Υπήρχαν μερικά μεγάλα έργα που θέλαμε να κατεβούμε από το έδαφος (που μιλήσαμε για τον τρόπο πίσω στο Koh Samui), αλλά απλά δεν φαινόταν να έχουμε το χρόνο ενώ καταδύσεις στην Ινδονησία, καταβροχθίζοντας ramen στην Ιαπωνία και ποτό μαργαρίτες στην παραλία στο Μεξικό.

Ο πρώτος μας μήνας στη Γρενάδα αφορούσε το να παίζεις. Απαντώντας σε εκείνα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που καθόταν στα εισερχόμενά μας για 3 εβδομάδες (ή περισσότερο), γράφοντας άρθρα σχετικά με τα πρόσφατα ταξίδια και τον τρόπο ζωής μας, δημιουργώντας νέες πηγές εισοδήματος και φροντίζοντας πολλά θέματα ιστοσελίδας, όπως SEO, Design and Hosting.

Αισθάνεται τόσο καλό να παγιδευτείτε στην εργασία – αν και δύσκολο να εργαστείτε με τέτοιες απίστευτες απόψεις!

Ο δεύτερος μήνας εδώ είναι εκεί που πραγματικά καταλήξαμε στην εξυπηρέτηση και αρχίσαμε να σκεφτόμαστε τα έργα που είχαμε στο backburner. Έγραψα μερικά κρίσιμα άρθρα που χρειαζόμασταν, ασχολήθηκα με πολλά πράγματα πίσω από τις σκηνές, συνέχισαν με τους λογαριασμούς των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης και εξυπηρετούσα μερικά ανεξάρτητα άρθρα για τους πελάτες μας.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Νικ ήταν κρυμμένος σε ένα “στούντιο” όπου εργαζόταν για να βάλει μαζί ένα δωρεάν μάθημα blogging. Αυτό είναι ένα από τα κύρια πράγματα που θέλαμε να ολοκληρώσουμε, και σε περίπου ένα μήνα, είχε γυρίσει, επεξεργαστεί και δημιούργησε ένα 4-part blogging εκπαίδευση ολοκληρωμένο με ήχο, βίντεο και μέσα. Είχε περάσει πολύ χρόνο πριν από αυτό το brainstorming και χαρτογράφηση του προγράμματος σπουδών, αλλά εκπληκτικά το έβαλε μαζί σε περίπου 30 ημέρες.

Έχουμε τόσο πολλούς ανθρώπους που μαθαίνουν πώς να ξεκινήσουν ένα blog ταξιδιού από τον ιστότοπό μας και συνήθως δώσαμε ένα δωρεάν ebook για να βοηθήσουμε τους bloggers μακριά στο ιδανικό πόδι. Ωστόσο, η απόλαυση των μαθημάτων βίντεο και η ακρόαση του Nick περιγράφουν τα βήματα καθιστά τη διαδικασία τόσο πολύ πιο εύκολο να κατανοηθεί. Τώρα με αυτό το μάθημα, οι νέοι bloggers θα

Categories: category

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *