Γνωρίζοντας αν έχετε ένα μούχλα πούρο ή αν είναι απλώς η άνθιση είναι τόσο σημαντική. Εάν εντοπίσετε λίγο μούχλα στο πούρο σας, όλα μπορεί να μην χαθούν. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το τι να κάνετε αν νομίζετε ότι το πούρο σας είναι μούχλα.

Καθώς καθόμουν στο μπαρ πλησιέστερα στην πύλη μου στο Stansted Airport, κοιτάζοντας την τελευταία μου αγορά δωρεάν καθήκοντος, ήμουν γεμάτος με μια αίσθηση ανησυχίας.

Δεν είναι ένα συναίσθημα που είμαι συνηθισμένος όταν πρόκειται για ένα νέο πούρο-είμαι συνήθως αρκετά ενθουσιασμένος, αλλά ο τύπος στο κατάστημα δεν θα ανοίξει το τριών πακέτων Partagas D5s που είχα επιλέξει.

Αποφάσισα να παραιτηθώ από τις δικές μου συμβουλές για να ελέγξω πάντα τα πούρα σας πριν αγοράσετε. Ο υγραντήρας ήταν καθαρός και ήταν στη σωστή θερμοκρασία και υγρασία.

Σπάζω τη σφραγίδα και τραβήξτε τον πρώτο σωλήνα έξω. Υπάρχουν λευκά σημεία σε όλο το πούρο. Γαμώ. Ελέγχω τα άλλα δύο. Είναι τα ίδια. Bugger Bugger.

Συμπλέκω στο άχυρο ότι είναι απλώς ανθίζει.

Παίρνω το τηλέφωνό μου και ψάχνουμε για εικόνες του Cigar Mold vs Cigar Bloom με τα πάντα διασταυρωμένα. Είναι μια διαφάνεια της φρίκης των πούρων που καλύπτονται τόσο με γούνινο καλούπι που μοιάζουν περισσότερο με το τυρί από τον καπνό.

Ωστόσο, αυτά με άνθιση μοιάζουν περισσότερο με τη δική μου. Αρχίζω να αναπνέω ανακούφιση.

Αλλά τότε διάβασα μερικά άρθρα σχετικά με τη διαφορά μεταξύ μούχλας και ανθοφορίας.

Είναι το πούρο σας μούχλα και μπορείτε να το καπνίσετε;

Μούχλα πούρο vs πούρο άνθιση

Η άνθιση πούρων είναι η φυσική διαδικασία γήρανσης των πούρων, όπου τα έλαια από τον καπνό που ζυμώθηκαν έρχονται στην επιφάνεια και κρυστάλλωση. Αυτό είναι ένα καταπληκτικό σημάδι ότι το πούρο σας ωριμάζει τέλεια.

Το καλούπι είναι κακό. Είναι απλά κακό.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι μούχλας-από πλήρες ασαφές πράσινο, μπλε ή ακόμα και κίτρινα σπόρια σε λευκές αποθέσεις που μοιάζουν πολύ με την άνθιση.

Ο τρόπος για να πείτε τη διαφορά είναι όταν σκουπίζετε το πούρο με το δάχτυλό σας. Εάν υπάρχουν μόνιμοι λεκέδες στο περιτύλιγμα, έχετε μούχλα. Αν βγαίνει εύκολα χωρίς να απομένουν σημάδια, αυτό είναι εκπληκτικό.

Τα λευκά σημάδια στα πούρα μου παραμένουν. Είμαι εξαγριωμένος. Και κρίνοντας από την ηλικία αυτών των πούρων, δεν έχουν περάσει αρκετό καιρό για να δημιουργήσουν άνθιση ούτως ή άλλως.

Τι να κάνετε εάν το πούρο σας είναι μούχλα

Πρώτα απ ‘όλα, απομονώστε το πούρο σας. Μην το βάζετε με κανένα από τα άλλα πούρα σας και κρατήστε το μακριά από το υγρό σας. Μόλις το κουτί του πούρου σας έχει σπόρια μούχλας στο ξύλο του, ποτέ δεν θα τα ξεφορτωθείτε και όλα όσα βάζετε εκεί θα πάνε μούχλα. Είναι πραγματικά δύσκολο να βγάλετε μούχλα από ένα υγρό.

Το καλούπι τελικά θα καταστρέψει ένα πούρο και θα το κάνει μη καπνιστή.

Το καλούπι εμφανίζεται όταν ένα πούρο γίνεται πολύ υγρό και ζεστό και στη συνέχεια εκτίθεται σε σπόρια μούχλας.

Υπάρχουν άρθρα γύρω από το πώς να απαλλαγείτε από το καλούπι από τα πούρα. Δεν ξέρω αν αυτές οι μέθοδοι λειτουργούν. Δεν τα έχω δοκιμάσει.

Μπορείτε ακόμα να καπνίζετε ένα μούχλα πούρο;

Νομίζω ότι εξαρτάται από τον τύπο του καλουπιού στο πούρο σας. Αν έχετε πλήρη μανιτάρια που εξαντλούνται από αυτό, θα το έριχνα πιθανότατα μακριά. Ή ακόμα καλύτερα, αν είναι μια νέα αγορά, πάρτε το πίσω στο κατάστημα που το πήρατε και ζητήστε επιστροφή χρημάτων. Το κατάστημα πρέπει επίσης να γνωρίζει ότι έχει πιθανώς μια μόλυνση μούχλα.

Εάν αποφασίσετε να κρατήσετε το πούρο, ελέγξτε το πόδι. Εάν υπάρχουν ενδείξεις μούχλας εκεί, πιθανότατα είναι σε όλο το πούρο σας στο πλήρωσης και στο συνδετικό υλικό. Αυτό είναι ίσως λίγο πολύ καλούπι. Ελέγξτε επίσης το καπάκι – εκεί θα είναι το στόμα σας. απλά λέω’.

Εάν το καλούπι είναι μικρό, όχι γούνινο και είναι μόνο στο περιτύλιγμα, πιθανότατα θα το δώσω και θα προσπαθήσω να το καπνίσετε. Η θερμότητα θα σκοτώσει τα περισσότερα καλούπια.

Τι έκανα με τα πούρα μου;

Αποφάσισα να κάνω ένα στοίχημα με τα μουχλιασμένα πούρα. Το καλούπι δεν ήταν στο πόδι, οπότε δεν είχε φτάσει στο πληρωτικό ή το συνδετικό υλικό. Επιπλέον, δεν ήταν λευκό, όχι από τα funky χρώματα που είχα δει στο διαδίκτυο.

Επίσης, κράτησα το κάπνισμα για μια εβδομάδα για να δω αν το καλούπι είχε αναπτυχθεί ή αναπτυχθεί. Δεν είχε μετακινηθεί και δεν υπήρχαν νέα λευκά σημεία. Το καλούπι θα μπορούσε να ήταν νεκρό ή αδρανές.

Όταν τους κάπνιζα, δεν παρατήρησα καμία διαφορά στη γεύση με τα πούρα μου. Η μόνη διαφορά που έβλεπα από άλλα partagas d5s που είχα ήταν το ανομοιογενές έγκαυμα. Έπρεπε να συνεχίσω να διορθώσω τη γωνία και να καίγουμε κλιμακωτά, χωρίς περιτύλιγμα.

Και η συμπεριφορά καύσης του πούρου ήταν περίεργη. Έπρεπε να το συνεχίσω. Αυτό θα μπορούσε να ήταν ένα σημάδι ότι το πούρο ήταν ακόμα λίγο υγρό ή ίσως επηρεάστηκε από το καλούπι.

Ωστόσο, η κλήρωση ήταν τέλεια και και οι τρεις παρείχαν ευχάριστες καπνιστές.

Εάν σας άρεσε αυτό το άρθρο, θα σας αρέσει και αυτά:

9 συμβουλές για το πώς να επιλέξετε ένα πούρο

Ανασκόπηση πούρων – Partagas P2

Πώς να ρυθμίσετε την υγρασία στο υγραντήρα του πούρου σας

Είχατε ποτέ ένα μούχλα πούρο; Τι έκανες; Έχετε συμβουλές σχετικά με τα Moldy Cigars; Πείτε μας στα σχόλια!

Παρεμπιπτόντως, αν μιλάτε για ένα «μούχλα» πούρο ή ένα «μούχλα» πούρο, είναι το ίδιο πράγμα. Απλώς το γράφω με ένα «u».

Categories:

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *