Το ουίσκι είναι ένα εξαιρετικά πολωτικό tipple. Οι άνθρωποι είτε το αντιπαθούν είτε το συμπαθούν. Χρησιμοποίησα για να είμαι ο πρώτος όμως με μια μικρή «πρακτική», κατέληξα να είμαι ένας τεράστιος ανεμιστήρας. Το πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι υπάρχουν πολλά είδη ουίσκι διαθέσιμα, οπότε είναι απλώς μια κατάσταση να ανακαλύψετε αυτό που είναι καλύτερο για εσάς.

Γεγονός διασκέδασης: Η μόνη διαφορά μεταξύ του «ουίσκι» καθώς και του «ουίσκι» είναι ότι τα πράγματα που έγιναν στη Σκωτία* – όπως στο Scotch – μπορούν να αφήσουν το «E» μακριά. Μου είπαν μια απλή μέθοδο που πρέπει να θυμάστε ότι είναι η σκωτσέζικη είναι εξίσου ταραχώδη κατανάλωση για να προσθέσετε το «E». Ή επίσης σημαίνει. απλά αστειεύομαι.

Η Σκωτία είναι, φυσικά, όπου προέρχεται το ουίσκι. Υπάρχουν 6 πρωταρχικές περιοχές όπου προέρχεται η Scotch, το καθένα με τα δικά του χαρακτηριστικά. Όσο περισσότερο για αυτό σε ένα λεπτό.

*Υπάρχουν και άλλες χώρες όπως ο Καναδάς, η Ιαπωνία, καθώς και η Αυστραλία που επίσης το γράφουν «ουίσκι». Ο λόγος για τη διαφορά στην ορθογραφία είναι ασαφής.

Πώς να μπείτε στο χτύπημα (e) y

Δεν μου άρεσε ποτέ το ουίσκι (ή το ουίσκι) να μεγαλώνει. Θα έπιζα τον Jack Daniels καθώς και τον Coke, ωστόσο, όλη η ζάχαρη έκρυψε τη γεύση.

Το πράγμα είναι ότι δεν χρειάζεται να το πιείτε απευθείας για να απολαύσετε το ουίσκι. Υπάρχουν μερικά εξαιρετικά μικτά ποτά διαθέσιμα που υπογραμμίζουν πραγματικά τη γεύση χωρίς να είναι τόσο συντριπτικά.

Ένα μεγάλο ντεμοντέ ή ένα Μανχάταν θα τροποποιήσει πολλά μυαλά των ανθρώπων.

Όσο για το πόσιμο τακτοποιημένα ποτά, ξεκίνησα με κονιάκ. Η γλυκύτητά του καθώς και η πλούσια γεύση αναστέλλουν την καύση του αλκοόλ.

Θυμηθείτε να πιείτε μικρά ποσά στην αρχή. Αυτά τα ποτά είναι τόσο γεμάτα γεύση που δεν απαιτείται πολύ για να τα δοκιμάσετε. Στην πραγματικότητα, ο σύντροφός μας Kim-Marie από το kimbalikes.com δεν μπορεί να πιει τόσο πολύ, οπότε διατάζει ένα ουίσκι καθώς και να το σφίξει εξαιρετικά αργά. Παρέχει την αίσθηση της συμμετοχής με όλους χωρίς τα δυσμενή αποτελέσματα.

Αλλά τώρα για την τεράστια ερώτηση: Ποιο ουίσκι είναι για εσάς;

Έχω οργανώσει τις 6 περιοχές της Σκωτίας στην αγορά της προσέγγισης, οπότε αν ξεκινάτε μόλις στον κόσμο του ουίσκι, ξεκινήστε στην κορυφή.

Στο κάτω μέρος έχω μιλήσει για ουίσκι από άλλα μέρη του κόσμου, οπότε κρατήστε κύλιση!

Περιοχές Scotch καθώς και οι συστάσεις μου

Πεδιάς

Μαλακά, Floral Easy-Drinking Whiskeys-Μια μεγάλη ποικιλία από σκωτσέζικους επιπέδου εισόδου. Το ουίσκι από αυτήν την περιοχή έχει μια τάση να μην έχει αυτόν τον τυρφιστό καπνό που μπορεί να είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθεί.

Το Glenkinchie καθώς και ο William Grant είναι εξαιρετικά παραδείγματα αυτού του στυλ.

Υψίπεδα

Η μεγαλύτερη περιοχή καθώς και η ευρύτερη ποικιλία των γεύσεων. Περιμένετε οτιδήποτε από την καμινάδα με τύρφη μέχρι την ομαλότητα της γλυκύτητας.

Τα ασφαλή στοιχήματα είναι ο Oban για μια καθαρή, υπέροχη γεύση ή glenmorangie (προφέρεται “Glen-More-an-Jee”) για πολύ περισσότερο από ένα καπνιστό φινίρισμα.

Κηλίδα

Συχνά ένα κομμάτι τύρφης καθώς και πολύ περισσότερο δάγκωμα από τα δύο πρώτα, το Speyside Scotch είναι μάλλον ένα σκληρό ποτό.

Το Glenfiddick είναι γρήγορα το πιο εξέχον σκωτσέζικο Speyside, ωστόσο με πολύ περισσότερα αποστακτήρια από οποιοδήποτε είδος άλλου μέρους της χώρας που έχετε πολλές επιλογές. Το Glenlivet είναι επίσης ένας από τους τεράστιους παίκτες εδώ.

Τα νησιά

Τα βόρεια Hebrides είναι καλά κατανοητά για το τύρφη τους, ανθεκτικό σκωτσέζικο που είναι γεμάτο σκληρή αλμυρή γεύση καθώς και υφή. Τα ουίσκι που προέρχονται από αυτά τα νησιά είναι πολύ περισσότερο από μια γεύση, ωστόσο είναι μεταξύ των αγαπημένων μου.

Οι πολιτικές Scotch Whisky δεν αναγνωρίζουν τα νησιά ως μια μοναδική περιοχή της Σκωτίας, καθώς και τα συγκροτήματα τους με τον όμιλο Highland, κάτι που φαίνεται λίγο μέσο.

Εν πάση περιπτώσει, ο Talisker καθώς και ο Abhainn Dearg είναι εξαιρετικά παραδείγματα της σκωτσέζικης περιοχής αυτής.

Islay (προφέρεται “μάτι-lah”)

Το πιο τινάσιο όλων αυτών, το ουίσκι που προέρχεται από αυτό το τμήμα της Σκωτίας είναι για τους γνήσιους οπαδούς του ουίσκι. Το στυπτικό ιώδιο, η τύρφη, ο καπνός καθώς και το αλάτι κυριαρχούν στις γεύσεις εδώ.

Η απόλυτη προτιμώμενη μου είναι η lagavulin (“lag-a-voo-lin”), ωστόσο ο Laphroaig (“la-froyg”) έρχεται κοντά στο δευτερόλεπτο. Η κ. Romance μισεί αυτό το στυλ καθώς και κράτη που με κάνει οσμή σαν ένας βρώμικος, μεθυσμένος γέρος. Λοιπόν, αν το παπούτσι ταιριάζει, φορέστε το, έτσι;

Πανεπιστημίου

Όχι ένα που είμαι εξοικειωμένος με, το Campbeltown χρησιμοποίησε για να είναι ο κορυφαίος παραγωγός της Σκωτίας στη Σκωτία. Δυστυχώς, πολλά από τα αποστακτήρια έκλεισαν, καθώς και μόνο μια χούφτα έχουν απομείνει.

Οι ισχυροί αλμυροί τόνοι είναι άφθονες σε αυτά τα ουίσκι. Εάν έχετε δοκιμάσει ποτέ τους σκωτσέζους της περιοχής, παρακαλώ επιτρέψτε μου να καταλάβω πώς είναι.

Ουίσκι από άλλα μέρη του κόσμου

Δεν θα ήταν δίκαιο να συνθέσουμε για το ουίσκι καθώς και να μην αναφέρουμε αυτούς τους άλλους τέσσερις μεγάλους παίκτες.

Ιρλανδία

Καθαρίστε, υγιεινά και ομαλά, τα ουίσκι εδώ είναι απλά πόσιμο. Ο Jameson είναι ο πιο γνωστός καθώς και για μεγάλο λόγο.

Βόρεια Αμερική

Το σπίτι του μπέρμπον (καλά, το Τενεσί είναι τουλάχιστον) καθώς και ο βασιλιάς της σίκαλης, οι ΗΠΑ κάνουν ένα εξαιρετικό ουίσκι. Η προτιμώμενη αμερικανική σίκαλη μου είναι Michter’s.

Ιαπωνία

Το ουίσκι που προέρχεται από την Ιαπωνία είναι εκπληκτικά καλό, καθώς και το κόστος συνήθως δείχνει αυτό. Hibiki καθώς και hakushΕίστε ευαίσθητοι, καθαροί καθώς και μάλλον γλυκό.

Αυστραλία

Όπως ίσως γνωρίζετε, μου αρέσουν τα αυστραλιανά πνεύματα. Το ουίσκι που δημιουργείται εδώ είναι εκπληκτικό. Ο όρμος του Sullivan έχει κάνει εξαιρετικά πράγματα στην αγορά όπως και ο Lark. Ωστόσο, άλλοι όπως η Black Gate, το McHenry καθώς και το Belgrove έχουν επίσης μερικά νόστιμα καθώς και εξαιρετικά διαθέσιμα ουίσκι.

Για να μην αναφέρουμε ότι ο Archie αυξήθηκε στο Σίδνεϊ. Πρόκειται να κάνουν εξαιρετικά πράγματα.

Εάν δεν είστε ακόμα σίγουροι για το ουίσκι, μεταβείτε στο πλησιέστερο μικρό μπαρ σας καθώς και ζητήστε από το μπαρ να προτείνει ένα ουίσκι καθώς και ένα μικτό ποτό για να το επιλέξετε.

Όπως και με πολλά πράγματα, η καλύτερη μέθοδος για να μπείτε στο χτύπημα (e) y είναι να ξεκινήσετε με κάτι ελαφρύ καθώς και ομαλό. Θυμηθείτε, είναι μια γεύση που λαμβάνεται, ωστόσο, όταν καταλαβαίνετε τη γεύση, θα είστε αγκιστρωμένοι … ωστόσο ναι, εξακολουθώ να εργάζομαι στην κ. Romance!

Έχετε προτιμώμενο ουίσκι ή ουίσκι; Ποιο είναι το προτιμώμενο ποτό σας; Πείτε μας στα σχόλια!

Εικόνες από τον κ. & Mrs Romance, ή συνδέονται ως πιστώσεις.

Categories:

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *