Δεν ήμασταν τόσο σίγουροι τι να περιμένουμε όταν backpacking στο Καζακστάν. Κατανοήσαμε ότι ήταν η ένατη μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο, ότι ο Ewan McGregor καθώς και ο Charlie Boorman οδήγησαν εδώ σε μοτοσικλέτες στο The Long Method Round (Awesome Series από το Way) καθώς και ότι η ταινία Borat έπρεπε να απεικονίσει αυτό το κεντρικό ανατολίτικο έθνος.

Δεν έχω κατά νου να βλέπω τίποτα όπως αυτό στο Borat…
Περάσαμε μόνο 10 ημέρες σε αυτή τη μεγάλη χώρα, αφού θέλαμε να σιγουρευτούμε ότι βρισκόμασταν στο Κιργιζιστάν, καθώς και το Τατζικιστάν για την περίοδο πεζοπορίας, καθώς και να κάνουμε το θρυλικό ταξίδι αυτοκινητόδρομου του Παρμίρ χωρίς να παγώσει μέχρι θανάτου. Παρόλο που περάσαμε μόνο μια εβδομάδα καθώς και μισό εδώ, είχαμε μια αξέχαστη στιγμή.

Ακολουθούν μερικές στιγμές από το ταξίδι μας με το Καζακστάν:

Πήραμε ένα εξαιρετικά μακρύ ταξίδι διανυκτέρευσης από τη Ρωσία για να φτάσουμε στο Καζακστάν – καθώς και σχεδόν ξεπεράσαμε τη ρωσική μας βίζα!

Ήταν μια εξαιρετικά μακρά διανυκτέρευση με το λεωφορείο!
Περνούσαμε γύρω από τους δρόμους της Αστάνα κοιτάζοντας με δέος στα απίστευτα επιτεύγματα της αρχιτεκτονικής μηχανικής. Από τα κτίρια σε σχήμα αυγών έως τη ζεστή λήψη δομών που μοιάζουν με σκηνές, από τζαμιά έως μουσεία, από μεγάλα παλάτια έως τεράστια εμπορικά κέντρα, η Αστάνα έχει μερικές από τις πιο συναρπαστικές δομές που έχουμε δει.

Στέκεται σε ύψος 97 μέτρων, το μνημείο Bayterek είναι εντυπωσιακό
Επιβιβάσαμε ακόμα ένα ακόμα τρένο, καθώς και το ταξίδι 21 ωρών από την πόλη χρηματοδότησης στην πρώην πόλη χρηματοδότησης, Almaty.

Νικ στο τρένο … διαβάζοντας τον επόμενο προορισμό μας: Almaty!
Φάγαμε σούπα κρέατος, σουβλάκια κρέατος (shashlyk), τηγανητό ρύζι με κρέας, ζυμαρικά κρέατος στον ατμό, καθώς και περισσότερο κρέας! Οι καζακάδες όπως το κρέας τους, το αρνί, τα πουλερικά καθώς και το βόειο κρέας. Διαφορετικά ψωμιά, σούπες καθώς και σαλάτες πήγαν μαζί με τα απίστευτα πιάτα μου.

Μερικά νόστιμα βούτυρα Shashlyk

Περπατήσαμε με περιφερειακές αγορές, δειγματοληψία αποξηραμένων φρούτων καθώς και καρύδια καθώς και μέλι κατά μήκος της μεθόδου από ενθουσιασμένους προμηθευτές.

Μερικά νόστιμα αποξηραμένα φρούτα στην αγορά
Απολαύσαμε κάποιες δυτικές ανέσεις πίτσας καθώς και μπύρα καθώς ο ήλιος βρισκόταν.

Μμμ… .pizza !!
Αγοράσαμε τόνους καθώς και τόνους φρέσκων σμέουρων, φράουλες, βατόμουρα καθώς και πεπόνια μελιού από πωλητές φρούτων από την πλευρά του δρόμου.

Τα φρέσκα μούρα στο Almaty ήταν εκπληκτικά. Αγοράσαμε μερικές κάθε μέρα!
Εμείς τρίψαμε σε ένα από τα καλύτερα σπίτια μπάνιου της Κεντρικής Ασίας.

Ικανοποιήσαμε μερικούς απίστευτους φίλους στο Καζακστάν που μας αντιμετώπισαν για μεσημεριανό γεύμα, καθώς και πέρασε την ημέρα μαζί μας στην ακτινοβόλα τεράστια λίμνη Almaty.

Απολαμβάνοντας το τοπίο στη τεράστια λίμνη Almaty

Πήραμε μια γόνδολα όσο και το κοντινό χιονοδρομικό κέντρο, καθώς και πετάξαμε στο τέλειο σημείο πικνίκ.

Απενεργοποιήστε το τέλειο σημείο πικνίκ
Απολαύσαμε μέρες που περάσαμε σε πανέμορφα πάρκα, ενώ κοιτάζονταν σε εξαιρετικά χρωματισμένους ρωσικούς ορθόδοξους καθεδρικούς ναούς.

Μέσα στον εκπληκτικό καθεδρικό ναό Zenkov
Αλλά το πιο σημαντικό, χαλαρώσαμε! Είχαμε λίγο απίστευτο χρόνο στο Καζακστάν, καθώς και άρεσε να περιπλανιέται γύρω από τους φυλλώδεις δρόμους του Almaty καθώς και να μην χρειάζεται να είναι κάπου. Είχαμε ασχοληθεί με κάποιες “κάτω ημέρες” πριν έρθει στο Καζακστάν, ωστόσο μετά από το κόστος 10 ημέρες σε αυτή την πανέμορφη χώρα, μας θεραπεύσαμε! Δεν υπάρχουν πλέον χαμηλές μέρες για εμάς, ήμασταν πίσω στη λειτουργία ταξιδιού καθώς και στην αγάπη ζωή.

Αισθάνεστε αρκετά χαρούμενοι εδώ! Απολαμβάνοντας έναν κώνο παγωτού από έναν αρκετά φοβερό προμηθευτή

Rakhmet Kazakhstan!

Ελέγξτε αυτό το γρήγορο βίντεο του χρόνου που αφιερώθηκε στο backpacking με το Καζακστάν:

Έχετε ταξιδέψει ποτέ σε μια χώρα καθώς και δεν ήταν πραγματικά σίγουρος τι να περιμένουμε; Πείτε μας για αυτό παρακάτω!

κορυφαία 10 πράγματα που πρέπει να εκτελέσετε στο Almaty

Οι φυλλώδεις δρόμοι του Almaty: Είμαστε στο Καζακστάν;

Astana: Το Ντουμπάι της Κεντρικής Ασίας

Όπως αυτή η ανάρτηση; Κάντε το!

Αποποίηση ευθυνών: Οι κατσίκες στο δρόμο είναι συνεργάτης του Αμαζονίου, καθώς και μια θυγατρική για μερικούς άλλους λιανοπωλητές. Αυτό σημαίνει ότι κάνουμε προμήθειες εάν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο στο ιστολόγιό μας καθώς και την αγορά από αυτούς τους λιανοπωλητές.

Categories: category

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *