όταν πρόκειται για φιλοξενία, γενναιοδωρία καθώς και καλοσύνη, ο λαός του Ιράν στην κορυφή της λίστας. Όταν βγήκαμε στη μέση του πουθενά στην έρημο του Garmeh, ικανοποιήσαμε ένα υπέροχο ζευγάρι που μας έδωσε τον αριθμό τους μετά από μόλις 5 λεπτά κατανόησης. Δηλώνουν να τους τηλεφωνήσουν όταν ήμασταν στο Esfahan, καθώς θα μπορούσαμε να μείνουμε στο σπίτι τους.

Όπου είδαμε πρώτα τους νέους φίλους μας, στο Garmeh
Αν και αυτή ήταν μια ωραία χειρονομία, δεν τους καταλάβαμε καθόλου, καθώς και κατάλαβα ότι πιθανότατα θα πάρουμε ένα ξενοδοχείο αντ ‘αυτού. Ωστόσο, όταν ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε από το Shiraz στο Esfahan, αποφασίσαμε να προσφέρουμε Soroush καθώς και Mahsa μια κλήση.

[Αποδείχθηκε ότι ήταν] η καλύτερη απόφαση που κάναμε ποτέ.

Όχι μόνο μοιράζονταν μαζί μας το πανέμορφο, σύγχρονο διαμέρισμά τους, (είχαμε ακόμη και το δικό μας δωμάτιο). οι φίλοι τους. Ήμασταν βασικά couchsurfing χωρίς τον καναπέ!

Το υπέροχο διαμέρισμα του φίλου μας στο Esfahan
Εξερευνήσαμε το κοντινό πάρκο, όπου ακούσαμε κάποιο εξαιρετικό τραγούδι, καθώς και παρακολουθούσαμε τους ανθρώπους που παίζουν βόλεϊ, ωστόσο το καλύτερο ήταν ότι αυτό ήταν μια εξαιρετικά περιφερειακή περιοχή καθώς και κανένας τουρίστες δεν ήταν οπουδήποτε.

Απολαμβάνοντας την υπέροχη φωνή αυτού του τραγουδιστή στο πάρκο
Μας έδειξαν επίσης τις διάσημες γέφυρες, πήγαμε στην πλατεία καθώς και στο παλιό παζάρι, περιπλανήσαμε γύρω από την Αρμενική συνοικία, διερεύνησε ένα παλάτι, είδε μερικά υπέροχα τζαμιά καθώς και απολάμβανε την εταιρεία τους.

Μέσα στην πανέμορφη Αρμενική Εκκλησία
Στο τέλος κάθε ημέρας, ο Soroush θα τραβούσε τον σωλήνα του ναργιλέ, καθώς και θα επιταχύνουμε τη νύχτα με έναν γευστικό καπνό. Ο Mahsa επέμεινε ακόμη ότι ζωγραφίζει τα νύχια μου μια νύχτα στις 1:00 π.μ.! Οι Ιρανοί σίγουρα πηγαίνουν στο κρεβάτι πολύ αργότερα από εμάς.

Έχοντας το συνηθισμένο άκρο του σωλήνα νυχτερινής ναργιλέων

Ήμασταν ακόμη και προσκεκλημένοι στο σπίτι του φίλου τους (Erfan καθώς και Niloofar) για μια νύχτα χορού, τρώγοντας, παίζοντας όργανα, τραγούδι καθώς και παζλ. Ήταν εξαιρετικά συναρπαστικό για τον Νικ, καθώς και εγώ για να δω ακριβώς πώς οι άνθρωποι η ηλικία μας περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους καθώς και αυτό που κάνουν για την ψυχαγωγία σε αυτό το μέρος του κόσμου – ένα μέρος του κόσμου όπου η κατανάλωση αλκοόλ δεν είναι επιλογή.

Εμείς οι τρελοί νέοι μετά την ολοκλήρωση ενός πραγματικά δύσκολου παζλ
Μία από τις 5 μέρες μας εκεί, ο Νικ, καθώς αποφάσισα να εισαγάγω τους νέους καλούς φίλους μας στο Spaghetti, έκανε τον καναδικό τρόπο! Μαγειρέσαμε τα ζυμαρικά, φτιάξαμε μια νόστιμη φρέσκια σάλτσα, φτιάξαμε ψωμί σκόρδου καθώς και μοιραστήκαμε το γεύμα μας με τους 4 νέους φίλους μας, καθώς και 2 άλλους που ήρθαν για τη γιορτή. Ήταν ακριβώς όπως ακριβώς πώς θα ήταν πίσω στον Καναδά το βράδυ του Σαββάτου. Είχαμε μια ωραία γιορτή δείπνου με εξαιρετικό φαγητό, επιχειρήσεις καθώς και συνομιλία. Το μόνο πράγμα που λείπει ήταν το εξαιρετικό ποτήρι κόκκινο κρασί!

Το ιρανικό δείπνο μας!
Μας αρέσει να πιστεύουμε ότι αν ικανοποιήσουμε τους ταξιδιώτες στο εξωτερικό, καθώς ήρθαν στον Καναδά, θα είμαστε τόσο φιλόξενοι όσο οι νέοι καλοί φίλοι μας ήταν. Όσο βαθιά κάτω αμφισβητώ αν αυτό θα συνέβαινε. Φυσικά, θα προσφέραμε να τα βγάλουμε για ένα ποτό ή ένα γεύμα, ωστόσο, ανακαλύπτω δύσκολο να οραματίζομαι να ικανοποιούν τους συνολικούς ξένους για μόνο 5 λεπτά, καθώς και στη συνέχεια να τους προσκαλούμε πίσω στο σπίτι μας για 5 ημέρες! Εγώ παραδοχή ότι είναι μόνο η διαφορά μεταξύ των Ιρανών καθώς και των ανθρώπων από τον δυτικό κόσμο. Η γενναιοδωρία τους είναι σχεδόν αδύνατη να κατανοηθεί.

Μερικά από τα νόστιμα φαγητά καθώς και σνακ μας οι καλοί φίλοι μας μας παρήγαγαν
Οι άνθρωποι από το Ιράν είναι μερικοί από τους πιο πραγματικά φιλόξενους ανθρώπους που έχουμε γνωρίσει ποτέ. Ποτέ δεν θέλουν τίποτα σε αντάλλαγμα, θέλουν απλώς να σας δείξουν μια μεγάλη στιγμή καθώς και την ελπίδα ότι θα διαδώσετε τη λέξη πίσω σπίτι ότι το Ιράν είναι μια τοποθεσία χωρίς κίνδυνο για να επισκεφθείτε.

Μετά από μια εξαιρετικά αξέχαστη 5 ημέρες που πέρασε με τους νέους φίλους μας, έπρεπε να κάνουμε μια κίνηση. Αποφασίσαμε ότι από τότε που εξαντλήσαμε το χρόνο, θα πιάσαμε μια πτήση από το Esfahan στο Tabriz στο εξαιρετικά βόρεια του Ιράν, μια πτήση δύο ωρών που μας δαπανούν μόνο $ 40 – αδιανόητα στον Καναδά!

Θα αφήσατε τους συνολικούς ξένους να παραμείνουν μαζί σας για 5 ημέρες, μαγειρέψτε τα γεύματα γι ‘αυτούς, να τους δείξετε καθώς και να τα αγοράσετε δώρα;! Πείτε μας τι πιστεύετε παρακάτω.

Οπως αυτό? Κάντε το! ;

Αποποίηση ευθυνών: Οι κατσίκες στο δρόμο είναι συνεργάτης του Αμαζονίου, καθώς και μια θυγατρική για μερικούς άλλους λιανοπωλητές. Αυτό σημαίνει ότι κάνουμε προμήθειες εάν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο στο ιστολόγιό μας καθώς και την αγορά από αυτούς τους λιανοπωλητές.

Categories: category

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *